Del siden

Golfens motorrum

Golfens motorrum

Kontonummer til betaling af undervisning: 6854 0001026255. Husk elevnavn. 

Kontanter frabedes så vidt muligt. Husk at det skal fremgå af min konto at pengene er overført før jeg kan registrere det, så hvis du er sent ude så skal du lave en straksoverførsel eller evt kunne fremvise en kvittering for overførslen. 

Inden teoriprøven:

Jeg henviser til Trafiktesten.dk som supplement til den obligatoriske teoriundervisning. Der er mulighed for at købe sig adgang til fuldt undervisningsprogram og mange prøver så du kan øve dig derhjemme. Det er ikke alle der har behov for mere teoriundervisning, men det er altid en god idé at øve sig derhjemme op til prøven. Der findes en del af undervisningen, tavler m.m. gratis på korekortonline.dk og mange emner kan du også finde film om på Youtube. Ta nogle ekstra prøver derhjemme i ugen op til din teoriprøve, så du er inde i sprogbruget. Har du kun brug for et par prøver, så finder du nogle udmærkede prøver på DKU.dk. Husk: hvis du dumper teori koster det et nyt prøvegebyr på 1170kr.

Du skal medbringe lektionsplan, ansøgning og pas/knallertbevis/dåbsattest samt andet billed-id til din teoriprøve ellers blir du afvist og må betale for en ny prøve. Og sørg for at være på prøvestedet i god tid. 

Inden køreprøven:

Her skal du igen medbringe lektionsplan, ansøgning og legitimation. Uden dette aflyser de din prøve! Har du allerede et kørekort, fx til knallert, skal dette medbringes til køreprøven. 

Køreprøven foregår i samme bil som du kører i til køretimerne. Vi har altid en opvarmningstime inden og så venter jeg på dig på prøvestedet under din prøve. Inden selve køreprøven vil den prøvesagkyndige som regel spørge dig om nogle ting omkring bilens teknik og indretning. Jeg gennemgår de praktiske ting med dig i opvarmningstimen, men det er vigtigt, at du er velforberedt og kan svare på de ting de kan finde på at spørge ind til. Derfor skal du læse følgende og kunne det udenad inden din køreprøve:

https://drive4you.dk/praktisk-proeve/  (Brug linket til en grundig gennemgang af alle områder eller læs og lær følgende udenad:)

Du skal kunne udpeje (og betjene) følgende:

Kontakt til ratlås, tænding, elektrisk starter, rudevisker og -vasker, horn, tilladte og påbudte lygter, varme- og ventilationsanlæg, elbagrude samt betjeningsanordning for spejlindstilling.

Pedal til kobling, speeder og bremse.

Gearstang, herunder gearenes placering, parkeringsbremse/håndbremse og rat.

Sikkerhedsselens fastgørelsespunkter og lås. Betjeningsanordning til åbning af motorhjelm og tankdæksel.

Påfyldningsdæksel for motorolie, kølervæske, sprinklervæske og eventuelt olie til servostyring.

Du skal kunne aflæse og forstå betydningen af følgende instrumenter og kontrollys:

Speedometer og temperaturmåler.

Kontrol for olietryk, elektrisk strøm, dørlukning, lys i lygter, herunder blinklys, parkeringsbremse, ABS-bremser, ESC, motorlampe og eventuelt kontrollys for airbags samt fejl i bremsesystemet.

Du skal kunne kontrollere, om følgende forhold ved styreapparatet er opfyldt:

Der må normalt ikke være ratslør. Dette kontrolleres ved, at hjulene straks følger rattets bevægelse (i biler med servostyring foretages kontrollen med startet motor). Stil dig med døren åben, så du kan se hjulene, og drej herefter på rattet for at se om hjulene drejer.

Væskestanden i en eventuel servobeholder skal følge bilfabrikantens forskrifter. Dette kontrolleres enten ved, at væskestanden er mellem min. - og max. -mærket, eller ved at kontrollampen herfor ikke er tændt. Golfen har elektrisk servo styring, derfor ingen beholder.

Du skal kunne kontrollere, om følgende forhold ved driftsbremsen er opfyldt:

Bremsepedalen må ikke kunne trædes i bund, når der trædes hårdt på pedalen.

Pedalvandringen er i øvrigt afhængig af bilfabrikatet.
Bremsepedalen må ikke synke, mens den holdes nedtrådt ved konstant tryk.

Ved bremser med vakuumforstærker (bremseforstærker) skal bremsepedalen (efter trykudligning) dog synke et lille stykke, mens den holdes nedtrådt og motoren derpå startes.

Væskestanden i bremsevæskebeholderen skal være mellem min. - og max. -mærket eller ved, at kontrollampen ikke er tændt.

Du skal kunne kontrollere, om følgende krav til påbudte lygter, reflekser og horn er opfyldt:

Alle lygter og reflekser skal være hele og rene, og alle lygter skal kunne lyse. Nærlyset må ikke blænde (bedømt på, at overkanten af lysgrænsen falder 1 cm pr. m). 

Stoplygterne skal give væsentligt kraftigere lys end baglygterne.
Blinklygterne skal blinke med gult lys, der tydeligt kan ses i sollys.
Havariblinket skal kunne tænde alle blinklygter samtidig.
Nummerpladelygter skal have hvidt lys, der kan belyse den bageste nummerplade. Lygter i et lygtepar skal have ens farve og lysstyrke.

Hornet skal have en klar, konstant tone.

Du skal kunne kontrollere, om følgende krav til motor og udstødningssystem er opfyldt:

Motoren må ikke udvikle unødig røg og støj. Udstødningssystemet skal være tæt og sidde fast.

Motorolie skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde, aflæst på oliepindens max. - og min. - mærker eller efter instruktionsbogens anvisninger.

Kølervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde bedømt efter instruktionsbogens anvisninger. (i Golfen mellem min. – max.)

Du skal kunne kontrollere følgende:

Sprinklervæske skal være påfyldt i tilstrækkelig mængde, så der er "nok til turen".

Dækmønster: der skal være min. 1,6 mm dækmønster på alle 4 dæk. Samme type dæk på alle hjul og de skal være parvis ens. 

___________________________________________________________________________________

HUSK: Man kan dumpe, hvis man ikke har styr på ovenstående. Så for din egen skyld, lær det grundigt!!!.

VÆR VELFORBEREDT TIL KØREPRØVEN - DU SKAL IKKE GÅ OG VÆRE NERVØS FORDI DU IKKE HAR STYR PÅ DINE TING. AT VÆRE SPÆNDT ER HELT NORMALT. 

 

Husk også, at alt skal være afregnet med køreskolen inden køreprøven, ellers forbeholder jeg mig retten til at aflyse køreprøven, og du skal herefter betale nyt prøvegebyr og vente på en ny prøve. Tjek også lige, at der (stadig) sidder et pasfoto i din ansøgning. Du kan ikke få dit kørekort hvis det ikke sidder i ansøgningen. 

___________________________________________________________________________________


Den lektionsplan der bruges i undervisningen til kat. B har du her:

Til teori får du en udprintet version.


Hvis du er under 18 år skal dine forældre underskrive en samtykkeerklæring for at du kan indstilles til prøverne. Denne skal vedlægges ansøgningen sammen med førstehjælpsbevis og lægeerklæring.